У 2022 році світова економіка вперше перевищить 100 трильйонів дол. – дослідження

Читать на русском
Згідно зі звітом британського Центру економічних та ділових досліджень, у 2022 році обсяг світової економіки вперше перевищить 100 трильйонів доларів.
Фото з відкритих джерел

Згідно зі звітом британського Центру економічних та ділових досліджень, у 2022 році обсяг світової економіки вперше перевищить 100 трильйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначають, що Китай може випередити США і стати першою світовою економікою у 2030 році, що на два роки довше, ніж прогнозувалося раніше. Індія може випередити Францію, а потім Велику Британію в 2023 році. Тоді як Німеччина перебуває на шляху до того, щоб випередити Японію за рівнем обсягу економіки у 2033 році.

Три сценарії розвитку економіки у 2022 році: криза, прорив чи стагнаціяЧи зростатиме економіка України у 2022 році? І якщо так, то за яким сценарієм – дізнавався політолог Олександр Радчук.

У дослідженні наголошують, що важливим питанням у 2020-х роках є те, як світові економіки справляються з інфляцією, яка зараз досягла 6,8% у США.

Нагадаємо, у МВФ спрогнозували зростання валового внутрішнього продукту України (ВВП) у 2021 році на рівні 3,5%.

Погіршення очікування розвитку економіки України відбулося через певний набір факторів - тут і карантин, і енергетична криза в Європі, і очікування можливого російського вторгнення.

Раніше в НБУ стверджували, що вплив геополітичної напруги на зростання ВВП є мінімальним. Нацбанк вже не перший рік перебуває в готовності до ескалації з боку країни-агресора Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: