Метро на Виноградар: Кличко не виконав обіцянку відкрити дві станції у грудні

Читать на русском
Станції метро Мостицька та Проспект Правди відкриють щонайменше на півтора року пізніше, ніж обіцяв мер Віталій Кличко.
Слово і діло

Мер Києва Віталій Кличко не виконав обіцянку відкрити наприкінці грудня 2021 року дві станції метро – «Проспект Правди» та «Мостицька».

Про свої наміри Кличко говорив ще у березні 2019 року, нагадує «Слово і діло».

«Продовжується будівництво метро на Виноградарі. Наприкінці 2021 року плануємо відкрити дві нові станції «Проспект Правди» та «Мостицька», – заявляв міський голова.

У грудні 2019 року, коли розпочали активну фазу будівельних робіт у метро, Кличко підтвердив обіцяні терміни відкриття нових станцій – кінець 2021-го.

Метро і мери Києва: хто скільки станцій побудувавЗа часів незалежності України в Києві побудували 21 станцію метро. Кому з мерів вдалося відкрити найбільше нових станцій?

У вересні 2021 року з'явилася інформація, що відкриття станцій «Мостицька» та «Проспект Правди» можуть перенести на 2023 рік. Йшлося про це в ухвалі Господарського суду Києва у справі про позов компанії-підрядника «Київметробуд» до КП «Київський метрополітен» про внесення змін до договору.

Станом на середину грудня будівництво метро на Виноградарі тривало. Підрядник звернувся до суду, щоби продовжити терміни здачі об'єкта. Попередньо завершити будівництво зможуть у травні 2023 року.

«Про ситуацію із будівництвом метро на Виноградарі. Є, на жаль, затримка зі здаванням двох нових станцій – «Мостицька» та «Проспект Правди». Через ситуацію з пандемією, що вплинула на темпи роботи на об'єкті, головний підрядник – компанія «Київметробуд» звернувся з позовом до суду про відстрочку завершення будівництва на травень 2023 року. І судові розгляди продовжуються», – розповів Кличко.

За його словами, місто робить все можливе, щоб максимально швидко завершити будівництво. Але Кличко свої обіцянки вже провалив.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, як реалізується проєкт будівництва метро на Виноградарі, і що з цього приводу обіцяє Віталій Кличко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: