Маркарова розповіла, скільки допомоги отримає Україна від США у 2022 році

Читать на русском
У новому, 2022 році, Україна окрім запланованих 300 мільйонів доларів очікує отримати від США й іншу допомогу, деталі якої поки що розкривати зарано.
Радіо Свобода

У новому, 2022 році, Україна окрім запланованих 300 мільйонів доларів очікує отримати від США й іншу допомогу, деталі якої поки що розкривати зарано.

Про це розповіла посол України у США Оксана Маркарова у програмі «Суботнє інтерв'ю» на Радіо Свобода.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Є безпосередньо пряма допомога, яку нам надають США через свій бюджет – на 2022 рік ця сума вже більша, тобто вона збільшена до 300 мільйонів. І компонент, який може йти на летальну оборону, також збільшено. Це та сума, яка закладається на рік і за якою наші оборонні відомства співпрацюють одне з одним, визначають, що саме входитиме до цієї частини. Є друга частина допомоги. І це якраз ця допомога, через яку ми отримуємо спільні тренінги, озброєння, «Джавеліни»... Щось таке, про що не можна говорити. Але ми дуже намагатимемося, щоб розширювався перелік захисної зброї, яку ми можемо отримати», – сказала Маркарова.

Ще однією частиною взаємодії США та України є активізація у сфері військово-технічного співробітництва.

«Ця співпраця по лінії «Укроборонпрому», Міністерства промисловості там, де ми співпрацюємо з компаніями сектору оборони і де ми можемо робити спільні проєкти, купувати деякі речі, які нам потрібні. Є ще два шляхи, як ми співпрацюємо із США. І його вже використали (під час візиту минулого року було показано, як це скоро може бути), коли президент США своїм указом виділяє додаткову допомогу. Це додатково до тих коштів, які закладені у бюджеті», – наголосила Маркарова.

Раніше ми писали про те, що США допоможуть українським прикордонникам зміцнити кордон із РФ та Білоруссю.

Нагадаємо, Маркарова розповіла подробиці майбутнього візиту Зеленського до США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: