США допоможуть українським прикордонникам зміцнити кордон з РФ і Білоруссю

Читать на русском
Обидві сторони, як Україна, так і США, зацікавлені в якнайшвидшій передачі військової допомоги в розпорядження ДПСУ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Державна прикордонна служба України отримає від США допомогу в розмірі 25 млн доларів на зміцнення державного кордону країни з Росією і Білоруссю.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Зміцнення та облаштування держкордону: що обіцяють політикиПолітики обіцяють зміцнювати державний кордон України та будувати нові пункти пропуску. Докладніше – у матеріалі.

За словами Демченка, обидві сторони, як Україна, так і США, зацікавлені в якнайшвидшій передачі допомоги в розпорядження ДПСУ. Тому проєкти будуть реалізовуватися дуже швидко.

«Державна прикордонна служба у співпраці з посольством США, різними програмами, різними відділами домовилися про подальшу підтримку Державної прикордонної служби. Як результат - є вже два проєкти, які зареєстровані відповідно до вимог уряду України. Вони стартують у січні наступного року. Один з проєктів - на 20 млн доларів США, інший - на 4,5 млн доларів. Це посилення можливостей наших підрозділів, особливо на кордонах з Росією і Білоруссю. Це не кошти, які виділятимуться Державній прикордонній службі. Це, власне, ті потреби, які ми проговорили з нашими партнерами, і вони будуть реалізовані вже найближчим, сподіваюся, час. Один з проєктів розрахований протягом наступного року, а інший проєкт на 4,5 млн доларів розрахований до середини 2023 року» - розповів він.

Нагадаємо, що повне інженерне облаштування кордону України з Білоруссю коштуватиме 7 мільярдів гривень, на облаштування принаймні найнебезпечніших десяти ділянок потрібно 189 мільйонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: