Ціна на газ в Європі впала нижче 1000 доларів за тисячу кубометрів

Читать на русском
Зараз на спотових ринках за газ просять менше тисячі доларів, тоді як ще десять днів тому ситуація була іншою і ціни на газ неухильно лізли вгору
Ілюстративне фотоФото ТАСС

У Європі 30 грудня в ході торгів на спотових ринках ціна газу вперше з початку місяця опустилася нижче тисячі доларів за тисячу кубометрів.

Про це свідчать дані Лондонської біржі ICE.

Так, на хабі TTF в Нідерландах за тисячу кубів просять 995 доларів за січневим ф'ючерсом. В цілому за день ціни на газ впали на 12%.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

Нагадаємо, що 22 грудня російська компанія «Газпром» призупинила поставки і не забронювала потужності трубопроводу «Ямал-Європа». Це спровокувало чергове різке зростання цін на газ в Європі - зокрема, ціни поставили рекорд, перевищивши дві тисячі доларів за тисячу кубів.

Пізніше російський газовий монополіст «Газпром» прокоментував звинувачення у створенні газової кризи в Європі. У компанії вважають, що в кризі винні самі європейські країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: