Росія призупинила постачання газу до Європи: ціни знову зросли

Читать на русском
Ціна газу побила історичний рекорд в Європі. Вартість тисячі кубометрів зросла до 2150 доларів через те що Газпром призупинив постачання газу по Ямал–Європа.
Фото - Коммерсант

Російська компанія «Газпром» призупинила постачання та не забронювала потужності трубопроводу «Ямал–Європа» на 22 грудня, це відбувається вже другий день поспіль.

Дані газотранспортного оператора Gascade підтверджують, що трубопровід зупинився і перейшов у реверсний режим — газ йде із заходу на схід.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

Як відомо, трубопровід «Ямал–Європа» – один із основних шляхів постачання російського газу до Європи. Паливо по ньому йде через Білорусь та Польщу до Німеччини. У вівторок, 21 грудня, фізичні поставки газу цим маршрутом зупинилися.

На тлі цього рішення російського монополіста і на новинах про майбутні холоди ціна газу побила історичний рекорд, вартість тисячі кубометрів зросла до 2150 доларів.

Нагадаємо, вчора спотова ціна газу в Європі була 1800 дол. за тисячу кубометрів.

«Слово і діло» писало, що енергетична криза зараз у всьому світі, і розпочалася вона у жовтні 2020 року. Докладніше про це – у відео.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: