У «Газпромі» звинуватили в дефіциті газу у ЄС безпосередньо Європу

Читать на русском
У російській компанії заявили, що газу поставляється мало, оскільки європейські споживачі нібито не надають нові заявки на газ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Російський газовий монополіст «Газпром» прокоментував звинувачення в створенні газової кризи в Європі. У компанії вважають, що в кризі винні... самі європейські країни.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву представника російського газового монополіста, Олексія Купріянова, в ефірі одного з російських телеканалів.

«Всі звинувачення на адресу Росії та «Газпрому» в тому, що ми даємо мало газу на європейський ринок, абсолютно безпідставні та неприйнятні й не відповідають дійсності. І не потрібно звинувачувати «Газпром». Краще подивитися в дзеркало» - заявив він.

Купріянов запевнив, що російська компанія поставила до Німеччини в рамках контракту 50 млрд кубометрів газу. При цьому деякі країни-споживачі нібито вже повністю вибрали свої річні контрактні обсяги, а нових заявок не надали. Відповідно «Газпром» бронює транзитні потужності для газу виходячи з заявок.

Нагадаємо, раніше Росія назвала умову для переговорів щодо транзиту газу через Україну. Кажуть, питання потрібно обговорювати за певних обставин. У тому числі при наявності покупців.

22 грудня російська компанія «Газпром» призупинила поставки і не забронювала потужності трубопроводу «Ямал-Європа». Це спровокувало чергове різке зростання цін на газ в Європі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: