У Кабміні парирують підвищення цін на хліб пільговим тарифом на газ для виробників

Читать на русском
Пільгові умови щодо ціни на газ для виробників хліба діятимуть до 31 березня 2022 року, якщо постанова буде схвалена
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Кабінеті Міністрів України планують зафіксувати тариф на газ для підприємств, які виробляють хліб і хлібобулочні вироби. Передбачається, що вони будуть платити за газ не більше 25 тис.грн за тисячу кубометрів, що дозволить уникнути різкого подорожчання хліба і перебоїв з ним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт постанови, який знаходиться в розпорядженні видання.

Вартість новорічного столу на 2022 рік зросла: скільки доведеться віддати за продукти – дослідженняЦентр прийняв у дослідженні вартість традиційних новорічних страв для середньої української родини, які бувають на столі кожного Нового року

Продавати виробникам будуть газ власного виготовлення з максимальною націнкою не більше, ніж в 1%. А безпосередньо вартість газу за тисячу кубів буде розраховуватися за середнім значенням ринкових котирувань, але все одно не більше 25 тис.грн за тисячу кубів. Умови діятимуть до 31 березня 2022 року, якщо постанова буде схвалена.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні можуть початися перебої з виробництвом хліба через великі ціни на газ. Вже зараз хлібозаводи знаходяться на межі та просять уряд забезпечити адекватні ціни на паливо, інакше підприємства почнуть зупинятися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: