В Угорщині оцінили можливості поставок газу Україні

Читать на русском
Вже за три перші місяці 2022 року буде досягнуто максимальної потужності з транзиту газу з Угорщини в Україну.
facebook.com/szijjarto.peter.official

Вже за три перші місяці 2022 року буде досягнуто максимальної потужності щодо транзиту газу з Угорщини в Україну. Можна розраховувати на 700 млн кубометрів газу.

Про це повідомив у Facebook глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після телефонних переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Угорщина почне постачати Україні гарантовані обсяги газу – МакогонВже з 1 січня 2022 року Угорщина розпочне постачати Україні гарантовані обсяги газу – угода дозволить транспортувати до 8 млн. кубометрів газу щодня.

Він зазначив, що останніми роками Угорщина багато працювала над забезпеченням енергопостачання та підвищенням своєї ролі у Центральній Європі.

«Зараз у нас є шість із семи наших сусідів, підключених до газопроводу, і незабаром кількість підключень до мережі ще більше збільшиться. Щодо транспортування природного газу, ми стаємо все більш важливою транзитною країною, оскільки минулого і цього року Угорщина постачала найбільшу кількість західного газу Україні», – написав Сійярто.

За його словами, згідно з технічною угодою системних операторів, максимальну потужність з транспортування газу з Угорщини на територію України буде досягнуто в перші три місяці 2022 року.

«Це дасть ринковим компаніям комерційну можливість поставити загалом 700 млн. кубометрів газу в період із січня по березень. Мій український колега Дмитро Кулеба і я говорили по телефону і підтвердили наш взаємний намір покращити двосторонні відносини – завдання, яке буде непростим, але ми сподіваємося, що 2022 рік буде кращим для угорсько-українських відносин, ніж цей рік», – резюмував угорський міністр.

Нагадаємо, Україна підписала газову угоду з Угорщиною.

Раніше РФ назвала умову для переговорів щодо транзиту газу через Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: