У Тернополі, незважаючи на обіцянку мера, підвищили вартість проїзду під час карантину

Читать на русском
У Тернополі під час карантину подорожчав проїзд у транспорті, незважаючи на обіцянку Сергія Надала не підвищувати тарифи.
Слово і діло

Мер Тернополя Сергій Надал не виконав обіцянку не підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті до закінчення карантину.

Він говорив про це у квітні 2021-го, нагадує «Слово і діло».

«Ми не підніматимемо тариф на проїзд у громадському транспорті, незважаючи на те, що він збитковий. Але думаю, що в такий період, коли доходи людей не збільшуються, в період карантину, ми не можемо дозволити собі піднімати ціни і ми піднімати їх не будемо», – запевняв мер.

Вартість проїзду у громадському транспорті підвищать до 20 грн – КМДАДля власників картки киянина після підвищення тарифів на проїзд вартість поїздки становитиме 12 гривень.

З 1 жовтня у Тернополі почали діяти нові підвищені тарифи на проїзд у громадському транспорті. При розрахунку «Соціальною карткою мешканця Тернополя» вартість поїзда становить 8 грн, при розрахунку електронним квитком – 9 грн, банківською картою або одноразовим квитком – 10 грн.

При цьому раніше сплатити за проїзд можна було й готівкою: в автобусі квиток коштував 7 грн, у тролейбусі – 6 грн. При оплаті електронним квитком або карткою мешканця Тернополя проїзд був на гривню дешевшим.

Зазначимо, що в усій Україні продовжує діяти адаптивний карантин, який уряд продовжив поки що до 31 березня.

Таким чином, у Тернополі вартість проїзду зросла під час дії карантину, і отже, Надал провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко анонсував підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Це станеться вже після закінчення опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: