Ціни на проїзд у Києві поки що не підвищуватимуть – Кличко

Читать на русском
Внаслідок зростання цін на енергоносії міська влада компенсувала зі столичного бюджету понад 2 млрд гривень, щоб уникнути підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.
фото КМДА

Наразі столиця опинилася у складній економічній ситуації через зростання цін на енергоносії, у зв'язку з цим підвищення плати за проїзд у місті до кінця опалювального сезону не розглядатиметься.

Про це повідомив у Telegram-каналі мер Києва Віталій Кличко.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Внаслідок зростання цін на енергоносії міська влада компенсувала зі столичного бюджету понад 2 млрд гривень, щоб уникнути підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.

«Тобто ми поставлені перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Тому що весь бюджет столиці ми не можемо пустити лише на дотації», – заявив Кличко.

У той же час, попри те, що питання вартості проїзду в Києві винесено на обговорення - перегляд тарифів не варто очікувати до кінця опалювального сезону.

Учора стало відомо про те, що вартість проїзду у громадському транспорті підвищать до 20 гривень.

Раніше у Київській міській державній адміністрації пояснили, чому піднімають тарифи на проїзд у громадському транспорті та назвали основну причину – значну собівартість перевезення пасажирів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: