Приватні маршрутки в Києві теж можуть підвищити ціни на проїзд – експерт

Читать на русском
Поки що про підвищення вартості проїзду говорити рано, тому що не було громадських слухань - але такий варіант не виключається
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Після того, як у Київській міській державній адміністрації заявили про те, що ціни на проїзд будуть підвищені, про те ж почали говорити та приватні пасажирські перевізники.

Про це розповів голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко в коментарі Апострофу.

На думку Мойсеєнка, вартість проїзду зросте в нових маршрутках Києва.

«Якщо з 1 січня так і буде і проїзд у громадському транспорті коштуватиме 20 гривень, то перевізники, які оновлюватимуть рухомий склад і купуватимуть великі автобуси, теж підтягуватимуться під цю суму. Поки це питання з перевізниками не обговорювалося» - розповів він.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

В цілому, додав експерт, поки що про підвищення вартості проїзду говорити рано, тому що не було громадських слухань. Та й потім, новий тариф буде діяти тільки з січня 2022 року.

Раніше в Київській міській державній адміністрації пояснили, чому підіймають тарифи на проїзд в громадському транспорті та назвали основну причину - значну собівартість перевезення пасажирів.

21 жовтня стало відомо, що Київ готується до підвищення тарифів на проїзд в комунальному громадському транспорті. Міська влада вже почала відповідну процедуру. При цьому в КМДА зазначили, що точна вартість проїзду поки що тільки визначається і невідома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: