Вартість проїзду у громадському транспорті підвищать до 20 грн – КМДА

Читать на русском
Для власників картки киянина після підвищення тарифів на проїзд вартість поїздки становитиме 12 гривень.

У Києві підвищать вартість проїзду у громадському транспорті з 1 січня 2022 року. Одна поїздка коштуватиме 20 гривень.

Про це повідомила пресслужба КМДА у вівторок, 16 листопада.

«Столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів»,- повідомили у відомстві.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Для власників картки киянина після підвищення тарифів на проїзд вартість поїздки становитиме 12 гривень.

Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка.

Інші подробиці:

  • У разі оплати проїзду з використанням картки киянина вартість поїздки становитиме 12 грн незалежно від кількості поїздок (за відсутності пільг).

  • Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки становитиме від 15 грн (при купівлі 50 поїздок) до 20 грн (при купівлі 1-9 поїздок).

  • Залишається можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками. Одна поїздка коштуватиме від 14,20 грн залежно від типу проїзного.

  • Також залишаються в обігу проїзні квитки, що використовуються з моменту активації: на 24 години, 48 та 72 години.

У КМДА також зазначили, що місто зберігає пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення.

Наразі кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 грн і деякий час користуватися транспортом за старими цінами.

Раніше у Київській міській державній адміністрації пояснили, чому піднімають тарифи на проїзд у громадському транспорті та назвали основну причину – значну собівартість перевезення пасажирів.

21 жовтня стало відомо, що Київ готується до підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті. Міська влада вже розпочала відповідну процедуру. При цьому в КМДА зазначили, що точна вартість проїзду поки що лише визначається та невідома.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: