Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал обіцяє не підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті до закінчення карантинних обмежень

2 квітня 2021 року міський голова Тернополя Сергій Надал, відповідаючи на питання містян, пообіцяв не підвищувати вартість проїзду у громадському транспорті до закінчення карантинних обмежень. "Ми не будемо підіймати тариф на проїзд у громадському транспорті, не зважаючи на те, що він є збитковий. Але, думаю, що у такий період, коли доходи людей не збільшуються, у період карантину, ми не можемо дозволити собі підіймати ціни й ми підіймати їх не будемо", - запевнив мер (відео 32:10-32:30).
Не виконано
Сказано 2 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/feb2RiQxNMw
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/09/20/7307761/
  • https://suspilne.media/168287-u-ternopoli-pasaziri-persij-den-izdat-za-novimi-tarifami-ta-pravilami/

Результат

1 жовтня 2021 року в Тернополі почали діяти нові підвищені тарифи на проїзд у громадському транспорті. Наразі оплатити проїзд у громадському транспорті можливо лише безготівково. Відтепер при розрахунку "Соціальною картою тернополянина" – вартість проїзду становитиме 8 гривень. Неперсоніфікованим електронним квитком – 9 гривень. Банківською карткою або одноразовим квитком – 10 гривень.

Варто нагадати, що раніше тернополяни могли платити готівкою – в автобусах квиток коштував 7 гривень, у тролейбусах – 6 гривень, або електронним квитком чи карткою тернополянина – на гривню дешевше. Такі тарифи діяли з 2018 року.

Здорожчання проїзду мотивують зростом заробітної плати, податками, необхідними відрахуваннями, зростом вартості запасних запчастин, ремонтних робіт, а також енергоносіїв, електроенергії.

Зазначаємо, що 20 вересня 2021 року Кабінет міністрів України подовжив адаптивний карантин до 31 грудня.

Оскільки тарифи на проїзд у громадському транспорті було підвищено у період карантину та термін дії відповідних обмежень, то обіцянка отримує статус "не виконано".