Над Україною пролетіли два літаки-розвідники США – Forbes

Читать на русском
Два літаки-розвідники Військово-повітряних сил США сьогодні пролетіли над територією України – вони стежили за ситуацією на кордоні.
З відкритих джерел

Два літаки-розвідники Військово-повітряних сил США сьогодні пролетіли над територією України – вони стежили за ситуацією на кордоні.

Про це повідомляє видання Forbes.

Загроза вторгнення Росії в Україну: що кажуть дані розвідкиРосія може готувати напад на Україну на початку 2022 року, вважає розвідка. Скільки на нашому кордоні російських військ та техніки – на інфографіці.

Політ двох літаків, у якому брали участь наземний літак спостереження E-8C та літак розвідки RC-135V, є однією з перших місій, у якій ВПС США відкрито здійснили політ у повітряному просторі України.

Проліт американських літаків-розвідників стався за дев'ять місяців після того, як Росія наростила потенційні сили вторгнення вздовж кордону з Україною.

Ці сили, що включають близько 100 тисяч військовослужбовців, 1200 танків і десятки спеціалізованих транспортних засобів, дещо зменшилися останніми днями, оскільки 10 тисяч військовослужбовців завершили те, що російські офіційні особи охарактеризували як давно заплановані навчання та повернулися на свої бази.

Раніше в США назвали точну дату переговорів із Росією щодо України.

Також нагадаємо, що секретар РНБО Данилов закликав Захід надати Україні більше військової допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: