Суд оштрафував в.о. гендиректора Держінформресурсу за конфлікт інтересів

Читать на русском
Апеляційний суд залишив без змін рішення столичного суду про визнання винним в адміністративному правопорушення керівника держпідприємства.
Олександр Лець

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду, яким визнали винним у конфлікті інтересів і оштрафували виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Державний центр інформаційних ресурсів України» (Держінформресурс) Олександра Леця.

Таке рішення 13 грудня ухвалила колегія суддів, повідомляє «Слово і діло».

Як встановили судді, 26 жовтня Шевченківський районний суд Києва визнав Леца винним у конфлікті інтересів і оштрафував на 3400 грн. Згідно рішення, він, як в.о. гендиректора Держінформресурсу, не повідомив своє керівництво про наявний у нього конфлікт інтересів і ухвалив рішення в умовах цього конфлікту інтересів.

Ішлося про те, що Лець не повідомив про конфлікт інтересів і відмовився надавати Управлінню стратегічних розслідувань у Києві Національної поліції України інформацію відносно себе як посадової особи, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частинами 1,2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Не погодившись з рішенням суду, Лець подав апеляційну скаргу, однак судді залишили її без задоволення.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: