Суд не побачив конфлікту інтересів у діях секретаря Рахункової палати

Читать на русском
Столичний райсуд і апеляційний суд не побачили ознак конфлікту інтересів в діях посадовця органу фінансово-бюджетного контролю.
Вадим Ходаковський (праворуч)

Суд не побачив конфлікту інтересів у діях секретаря Рахункової палати Вадима Ходаковського, який відкрив провадження за скаргою на нього самого та згодом наклав на скаржника дисциплінарне стягнення.

Такі рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва та Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішеннях, 27 вересня 2019 року Ходаковський як секретар Рахункової палати не повідомив у встановленому Законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів. Того дня він відкрив дисциплінарне провадження стосовно самого себе за скаргою, в якій вказувалося про свавілля зі службовим житлом та тиском на скаржника, що нібито здійснюється в Рахунковій палаті Ходаковським.

Потім вказана скаргу була розглянута підпорядкованій особі Ходаковського, яка встановила порушення автором скарги вимог етичної поведінки державного службовця. Пізніше Ходаковський підписав накази про накладання стягнення на особу, яка поскаржилася на нього самого. Таким чином, у секретаря Рахункової палати був конфлікт інтересів.

Однак 24 вересня 2021 року суддя Шевченківського райсуду Києва Олена Мєлєшак закрила провадження про конфлікт інтересів у Ходаковського у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. 15 листопада це рішення підтвердив Київський апеляційний суд.

Нагадаємо, суд закрив справу про конфлікт інтересів у народного депутата від фракції «Слуги народу» через звернення до колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також суддя не побачив конфлікту інтересів у зверненні нардепа Іллі Киви до Державного бюро розслідувань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: