Суд скасував штраф для посадовця НААН за конфлікт інтересів

Читать на русском
Апеляційний суд розглянув і задовольнив скаргу керівника національного наукового центру на винесений йому штраф за адміністративне правопорушення.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд скасував штраф для директора Національного наукового центру «Інститут бджільництва імені П.І. Прокоповича» Національної академії аграрних наук України Володимиру Постоєнку, якого визнали винним у конфлікті інтересів під час працевлаштування свого племінника і дочки.

Таке рішення 19 листопада ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

21 вересня Голосіївський районний суд Києва визнав Постоєнка винним у конфлікті інтересів (частини 1,2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і оштрафував його на 3400 грн. Як встановлено постановою судді, директор ННЦ «Інститут бджільництва» обіймаючи свою посаду, в порушення вимог п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону, під час виконання своїх службових повноважень, не повідомив свого безпосереднього керівника у встановленому законом випадку та порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів, а також ухвалив рішення в умовах цього конфлікту.

Йшлося про прийняття на роботу науковим співробітником у відділ технологій утримання бджіл і виробництва продукції бджільництва його племінника та підписання наказу про його призначення, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за що передбачена ч. 1 ст. 172-7 КУпАП. Так само Постоєнко взяв на роботу свою доньку і призначив на посаду молодшого наукового співробітника у відділ технологій утримання бджіл і виробництва продукції бджільництва.

Сам директор ННЦ оскаржив рішення про штраф. На його думку, в рішенні не встановлено та не наведено будь-якого факту реального конфлікту. До того ж, згідно посадових інструкції, родичі Постоєнка підпорядковується безпосередньо завідувачу відділу, а тому, відсутній реальний конфлікт інтересів.

Суд його скаргу задовольнив і скасував рішення про штраф для посадовця.

Нагадаємо, суд не побачив порушення у несвоєчасному поданні декларації чиновника апарату Верховної ради. Також суддя закрив провадження за сумісництвом посад ексміністром Дмитром Дубілетом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: