ВАКС поновив розслідування справи Януковича про Межигір'я

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив скарги захисників підозрюваних на постанову НАБУ про зупинення досудового розслідування.
Олександр і Віктор Янукович

Вищий антикорупційний суд поновив розслідування справи за підозрою колишнього президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра у заволодінні комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я».

Такі рішення 9 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, детектив НАБУ виніс дві постанови про зупинення досудового розслідування 3 і 7 жовтня 2021 року. Адвокати підозрюваних подали на них скарги і суд їх задовольнив, поновивши розслідування справи.

Водночас, у серпні 2021 року антикорупційний суд надав НАБУ і САП дозвіл на заочне розслідування стосовно Януковича та його сина. Також вже 7 жовтня ВАКС заочно заарештував президента-втікача, а 13 жовтня – його сина Олександра. Ймовірно через це суд і скасував зупинку слідства, бо надано дозвіл на його заочне здійснення.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи заочно повідомили про підозру президенту-втікачу Януковичу. Пізніше після втрати функції слідства Генпрокуратурою вказану справу передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП.

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор, будучі у 2007 році на посаді прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти державним майном в особливо великих розмірах. Також сина Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: