В Україні знову зросли борги із зарплат: де заборгували найбільше – дані Держстату

Читать на русском
Найбільше українцям винні промислові підприємства - їхні борги становлять 76,1% загальної заборгованості із зарплати
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Разом з зростанням реальних зарплат в Україні зросли та борги по зарплатах. У період з січня по кінець листопада 2021 року борги по зарплатах у підприємств і компаній перед українцями зросли на 51%.

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Так, станом на 1 грудня 2021 року сума заборгованості із зарплати досягла 3,943 млрд грн. Однак у порівнянні з ситуацією на 1 листопада вона незначно впала - на 1,6%.

Ріст зарплат, пенсій та податків: що змінилося в Україні з грудняЯкі зміни чекають на українців з 1 грудня та чого вони стосуватимуться, дивіться на інфографіці.

Найбільше українцям винні промислові підприємства - їхні борги становлять 76,1% загальної заборгованості із зарплати. У процентному співвідношенні від загальної суми найбільше грошей винні в Донецькій (24,5%), Харківській (12,4%), Дніпропетровській (12,3%) областях і окремо в Києві, де зосереджено 13,3% від суми загального боргу по зарплаті.

Більш того, за даними Держстату, в Україні є підприємства, які у 2019-2020 роках взагалі перестали подавати звіти з виплати зарплати. За оцінками відомства, борги із зарплат на них становлять не менше 157,7 млн грн.

Найважче ситуація у шахтарів. Нагадаємо, на шахті «Новодружеська» ДП «Лисичанськвугілля» восьмий день триває акція протесту гірників.

25 грудня українські шахтарі почали отримувати перші гроші від уряду на погашення боргів із заробітної плати перед ними, які досягли кількох мільярдів гривень. Поки що перераховані тільки перші 92 млн грн. Загальна сума боргу по зарплаті у держави перед ними - 1,7 млрд грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: