РФ назвала умову для перемовин щодо транзиту газу через Україну

Читать на русском
Росія назвала умову для перемовин щодо транзиту газу через Україну. Кажуть питання  потрібно обговорювати за певних обставин. Зокрема за наявності покупців.
Фото з відкритих джерел.

Росія назвала умову для перемовин щодо транзиту газу через Україну. Кажуть, питання потрібно обговорювати за певних обставин. Зокрема за наявності покупців.

Як пише РИА Новости, заяву зробив директор другого департаменту країн СНД міністерства закордонних справ Росії Олексій Поліщук:

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

«Переговори про продовження транзиту можна проводити тоді, коли є чітке розуміння, хто з партнерів буде готовий закуповувати російський газ, у яких обсягах та на яких умовах. Тема транспортування у цьому випадку вважатиметься вторинною».

Нагадаємо, РФ протягом 2021 року тричі скоротила обсяги транзиту газотранспортною системою України, бо є дешевші маршрути.

Також у російському «Газпромі» заявили, про новий контракт щодо транзиту газу через Україну в Кремлі не мовиться.

Те, що «Газпром» відмовився бронювати додаткові потужності транзиту газу через Україну, попри те, що ціна газу в Європі вже досягла дуже високих значень підтвердив і Оператор газотранспортних систем України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: