Путін діє з розрахунком на прихильників компромісу з Росією в США – ексглава Міноборони

Читать на русском
Колишній міністр нагадав головну мету Росії на поточний момент - домогтися, щоб НАТО не брало до свого складу Україну
Білий дімВідкрите джерело

Серед оточення президента США Джозефа Байдена, в його адміністрації, є прихильники компромісів з Росією, які готові йти на них навіть ціною України. Саме з ними намагається домовитися президент РФ Володимир Путін.

Про це розповів колишній міністр оборони Андрій Загороднюк В інтерв'ю Радіо Свобода.

«В адміністрації США дійсно є прихильники компромісу, назвемо це так. Так би мовити, є така усталена Експертна думка в самому Вашингтоні» – сказав він.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Загороднюк нагадав головну мету Росії на поточний момент - домогтися, щоб НАТО не брало до свого складу Україну. Для цього Росії потрібно змусити західні країни, перш за все США, прийняти потрібне Москві рішення.

«Зараз вони працюють з одним конкретним – це США. І вимагають від них не погоджувати будь-які заявки, будь-які плани з розширення НАТО. Тобто, тут питання в тому, що вони безпосередньо працюють з тими, від кого в принципі це дійсно залежить... Путін пропонує розділити світ. Вони кажуть: давайте так: це - ваша територія, а це – наша територія, ось ми не ліземо туди, ви не лізьте сюди» - зазначив він.

Загороднюк також звернув увагу, що якщо у Росії вийде домогтися бажаного, вони почнуть висувати Заходу все нові й нові умови щодо України.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Наступний крок може бути вимогою повного припинення будь-якої військової взаємодії з Україною, наприклад. У нас є безліч програм. У нас є програми по НАТО, з двостороннього співробітництва. Він може зажадати припинення навчань в Чорному морі. «Кримська платформа» - непідтримка. І так далі. Там великий список варіантів» – резюмував він.

Нагадаємо, в Єврокомісії 26 грудня заявили, що в тому випадку, якщо Росія продовжить проводити агресію проти України, Москву очікують нові санкції з масштабними наслідками.

Своєю чергою, в Москві впевнені, що Росія знаходиться в серйозній небезпеці через перспективи вступу України в НАТО; в Кремлі вважають це питанням життя і смерті для Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: