Уряд Меркель перед відставкою затвердив рекордні обсяги експорту зброї

Читать на русском
Колишній уряд Німеччини за останні 9 днів перебування при владі схвалив експорт озброєнь на 4,91 млрд євро.
Фото DW

Колишній уряд Німеччини за останні 9 днів перебування при владі схвалив експорт озброєнь на 4,91 млрд євро.

Про це повідомляє DW.

Відомо, що цього року Німеччина видала дозволи на експорт зброї на рекордну суму 9,04 млрд євро. Більшість зброї має отримати Єгипет, саме він із великим відривом випереджає інші країни у списку замовників німецької зброї.

Зазначимо, що останні 1,5 тижня уряд Меркель працював у статусі виконувача обов'язків.

Заміна Меркель: що відомо про Шольца, який стане новим канцлером НімеччиниЩо відомо про майбутнього нового канцлера Німеччини та які погляди він підтримує, дивіться на інфографіці.

«Переважно у цей період уряд вже не ухвалює важливих політичних рішень. Однак саме у цей час команда Меркель підтримала постачання озброєння Єгипту на понад 4 мільярди євро», – додають у виданні.

Нагадаємо, посол України у ФРН Андрій Мельник вважає, що новий уряд ФРН не буде змінювати курс, взятий ще при Меркель. У Німеччині воліють не дратувати Росію, а тому заявляють, що надання Україні озброєння нібито може спровокувати ескалацію і привести до зіткнення між українськими та російськими військами. Саме такі відмовки останні роки чує посольство України.

Додамо, партія колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократична спілка (ХДС) визначилася зі своїм новим лідером.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: