Партія Меркель визначилася із новим лідером

Читать на русском
Партія колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократична спілка (ХДС) визначилася зі своїм новим лідером.
З відкритих джерел

Партія колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократична спілка (ХДС) визначилася зі своїм новим лідером.

За інформацією видання Spiegel, сьогодні було проведено своєрідний референдум, на якому обрали головою партії Фрідріха Мерца.

«Фрідріх Мерц має стати новим головою ХДС – принаймні, якщо партія досягне свого. В опитуванні Мерц отримав 62,1 відсотки голосів й, таким чином, явно переміг над своїми конкурентами Хельге Брауном (12,1 відсотка) та Норбертом Реттгеном (25,8 відсотка)», - пише видання.

Заміна Меркель: що відомо про Шольца, який стане новим канцлером НімеччиниЩо відомо про майбутнього нового канцлера Німеччини та які погляди він підтримує, дивіться на інфографіці.

Партія вперше в історії провела своєрідний референдум для вибору нового лідера, в якому запропонували взяти участь 400 тисячам людей.

У результаті голосування, з результатом 62,1% голосів переміг Фрідріх Мерц – юрист та колишній голова парламентської групи ХДС. Мерц вважався опонентом і затятим критиком Ангели Меркель.

Явка становила майже 64%, що є порівняно високим показником. Німці могли голосувати як у цифровому форматі, так і поштою.

Результат опитування ще належить затвердити партійному з'їзду, який відбудеться 21 та 22 січня. При цьому, згідно з чинним графіком, майбутній лідер ХДС має офіційно вступити на посаду 22 січня.

Раніше Ангела Меркель, яка очолювала німецький уряд останні 16 років, записала прощальне відеозвернення до співгромадян.

Також нагадаємо, у Німеччині з пошаною проводили на пенсію Ангелу Меркель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: