Заміна Меркель: що відомо про Шольца, який стане новим канцлером Німеччини

Читать на русском

На виборах у Німеччині до Бундестагу, які відбулися у вересні, найбільше голосів набрала Соціал-демократична партія. Ангелу Меркель на посаді канцлера замінить Олаф Шольц. Саме він 6 грудня має бути обраний головою федерального уряду. Що відомо про майбутнього нового канцлера та які погляди він висловлює, дивіться на інфографіці.

63-річний Олаф Шольц є членом Соціал-демократичної партії Німеччини. Політик здобув освіту в Гамбурзькому університеті (фаховий юрист із трудового права).

Майбутній канцлер уже понад 20 років працює у Бундестазі Німеччини. З 1998 року до 2002 року був депутатом, а у 2000 році став головою Соціал-демократичної партії в Гамбурзі (до 2004 року).

З травні до жовтня 2001 року Шольц був сенатором внутрішніх справ Гамбурга. Також з 2001 до 2009 року політик був виконавчим директором вищезазначеної партії, а у період 2002-2004 років – генеральним секретарем СДПН.

З 2002 року до 2011 року так само був депутатом Бундестагу Німеччини. Протягом цього періоду обіймав посаду міністра праці та соціальних справ (2007-2009 рр.).

З 2009 року до 2011 року Шольц був заступником голови парламентської фракції СДПН в Бундестазі, також з 2009 року (до 2018 року) – головою Соціал-демократичної партії в Гамбурзі.

Протягом десяти років (2009-2019 рр.) Олаф Шольц працював заступником федерального голови СДПН в Бундестазі, а у 2018 році (лютий-квітень) став тимчасовим виконувачем обов’язків голова партії СДПН

Також у 2018 році Шольц став віцеканцлером та міністром фінансів Німеччини.

Майбутній канцлер Німеччини неодноразово наголошував на відновленні територіальної цілісності України шляхом повернення до принципів верховенства права, а не права сильнішого.

Щодо «Північного потоку-2» виступав за добудову газогону. Водночас акцентував увагу на гарантіях безпеки для України.

Окрім цього, лідер соціал-демократів закликав Олександра Лукашенка піти у відставку.

Також Шольц наголошував, що для гарантій спільної безпеки в Європі необхідна подальша європейська інтеграція.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи вплине зміна канцлера на відносини Німеччини з Україною.

Як Ангела Меркель вибудовувала відносини з Україною, дивіться на інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: