Депутат ради під Києвом не задекларував квартиру і вартість Audi Q8 – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило контроль повноти заповнення декларації депутатом сільської ради під Києвом.
Ярослав Кондратюкфото: Facebook

Депутат Петрівського сільської ради Вишгородського району Київської області Ярослав Кондратюк не задекларував квартиру в Києві, вартість нежитлового приміщення та автомобілю Audi Q8 2020 року випуску.

Про це йдеться в акті автоматизованого контролю Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що Кондратюк не зазначив квартири в Києві площею 33,5 квадратних метри і вартістю 703 210 грн. Також він помилився у вартості нежитлових приміщень на 38 740 грн. Неправильно вказав інформацію депутат і про групу нежитлових приміщень, загальна вартість яких 762 475 грн.

Крім того, політик задекларував автомобіль Audi Q8 2020 року випуску, але у позначці вартість вказав пункт «Не застосовується». Однак, як з'ясувало Нацагентство, вартість такої автівки становить майже 2,13 млн грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 3 632 010 грн, що становить розмір від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: