Посадовець державного лісгоспу не задекларував нерухомості на понад 2 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило контроль повноти заповнення декларації посадовцем державного лісгоспцентру.

Начальник управління інноваційного розвитку державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Сергій Опанасенко не задекларував низку об'єктів нерухомості на понад 2 млн грн.

Про це йдеться в акті Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що Опанасенко не задекларував частку в квартирах загальними площами 78,5, 55,9 і 59,8 кв. м у Києві, а також два машиномісця в столиці площами 12,5 кв. м. Загалом вартість незадекларованого складає майже 2,11 млн грн.

Сам посадовець держпідприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» пояснив, що це виключно технічна помилка, оскільки все це майно є в декларації як кандидата на посаду. НАЗК пояснення не врахувало, оскільки Опасенко під час заповнення декларації свідомо обрав позначку про відсутність у нього або його сім'ї об'єктів нерухомості.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 2 109 880 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Віктор Медведчук не задекларував нерухомість та автомобілі на 73 млн грн. Також Нацагентство повідомило, що перевірить інформацію про незадекларований будинок нардепа Іллі Киви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: