Нардеп ОПЗЖ Мамоян задекларував два елітні позашляховики по 20 тис. грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена українського парламенту від ОПЗЖ і знайшло там деякі неточності.
Суто Мамоян

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Суто Мамоян задекларував два позашляховики Toyota Land Cruiser 200 2017 і 2018 років випуску вартістю 20 тисяч гривень кожен.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки його декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, нардеп Мамоян володіє двома автівками Toyota Land Cruiser 200 2017 і 2018 років випуск, але їхня сукупна вартість становить всього лише 40 тисяч гривень за договором купівлі-продажу.

Водночас НАЗК звернулося до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз аби з'ясувати ціну автівок. За даними КНДІСЕ, вартість Toyota Land Cruiser 200 2017 р.в. становить 1,55 млн грн, а такого ж автомобілю, але 2018 р.в. – майже 1,73 млн грн.

Суто МамоянНародний депутат України

Тож Нацагентство встановило неточність оцінки задекларованих активів, однак це нібито не є ознакою недостовірного декларування. Таким чином, НАЗК не виявило ознак адміністративного чи кримінального правопорушення. Також відомство не знайшло ознак конфлікту інтересів чи необґрунтованого активу.

Раніше нардеп ОПЗЖ Мамоян прокоментував «Радіо свобода» декларування цих позашляховиків за таку низку ціну. За його словами, ці дві автівки були биті і тому така вартість. Також політик відповів, що такі машини можна знайти на автобазарі.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Віктор Медведчук не задекларував нерухомість та автомобілі на 73 млн грн. Також Нацагентство повідомило, що перевірить інформацію про незадекларований будинок нардепа Іллі Киви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: