Працівник Мінекономіки не задекларував нерухомості на 1,8 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило контроль повноти заповнення декларації посадовцем Міністерства економіки.

Головний спеціаліст відділу державної політики експорту Департаменту взаємодії з експортерами та просування експорту Міністерства економіки України Іван Костенко не задекларував низку об'єктів майна та доходів на загальну суму 1,8 млн грн.

Про це йдеться в акті Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що Костенко не задекларував житловий будинок загальною площею 595,6 квадратних метрів в селі Хлепча Васильківського району Київської області. Ринкова вартість цього житла 796 600 грн. Сам працівник Мінекономіки пояснив, що він не мав умислу на недостовірне декларування. Пояснив, що цей будинок йому подарували разом із земельною ділянкою, на якій він розташований. Це земля є в декларації, однак НАЗК ці пояснення не врахувало.

Також НАЗК вважає, що Костенко не задекларував окремо і земельну ділянку під цим будинком загальною площею 5893 кв. м. Вартість землі 441 975 грн. Сам він вважав, що дві земельні ділянки та житловий будинок є одним цілим. Не вказав у декларації спеціаліст Мінекономіки і доходи від готелю «Салют», ТОВ «Світязь», ТОВ «Смарт Інвест Холдинг», страхової компанії «Уніка» та як фізичної особи. Загальний розмір незадекларованих доходів – 571 576 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 810 151 грн, що становить розмір від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Віктор Медведчук не задекларував нерухомість та автомобілі на 73 млн грн. Також Нацагентство повідомило, що перевірить інформацію про незадекларований будинок нардепа Іллі Киви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: