В Україні можуть скоротити термін дії сертифікатів вакцинації: що про це відомо

Читать на русском
У МОЗ очікують на офіційне рішення країн Європейського союзу про скорочення термінів дії COVID-документів
Ілюстративне фотоpicture-alliance

В Україні можуть скоротити термін дії сертифікатів вакцинації від коронавірусу. Подібним чином вже вчинили багато європейських країн, і Україна збирається рухатися в цьому напрямку. Остаточне рішення буде прийнято 10 січня 2022 року.

Про це розповіла заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич у коментарі виданню Укрінформ.

Так, У МОЗ очікують офіційного рішення країн Європейського союзу про скорочення термінів дії COVID-документів. Як тільки ЄС винесе таке рішення, Україна наслідуватиме його приклад.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

«Його повинна розглянути Національна технічна група експертів з питань імунізації, і далі вона повинна бути схвалена на засіданні штабу з вакцинокерованих інфекцій МОЗ, і відповідно буде нормативно врегульована постановою уряду» - сказала чиновниця.

Передбачається, що термін дії сертифіката скоротять з 365 днів до 270. Тобто він буде дійсний для людей, які поїдуть з такими документами в країни ЄС, але в межах того терміну придатності, який кожна країна визначить для себе. А якщо термін дії сертифіката після другої дози складе понад 270 днів, то кордони можна буде перетинати в межах встановлених в кожній окремій країні ЄС обмежень.

Тим часом в Україні планують посилити відповідальність за фальшиві COVID-документи. Правоохоронці відкрили 85 нових кримінальних проваджень за підробку документів минулого тижня. А всього таких справ вже більше тисячі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: