Мінцифри готується до впровадження сертифікатів бустерної вакцинації – Федоров

Читать на русском
Передбачається, що Мінсоцполітики просто модернізує вже існуючий сертифікат про вакцинацію, щоб не створювати новий документ
Ілюстративне фотоdiia.gov.ua

Вже в лютому через додаток «Дія» можна буде отримати не тільки звичайні сертифікати вакцинації, а й сертифікат про те, що людина пройшла бустерну вакцинацію від коронавірусу.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Liga.NET.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 14 грудняВ Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 26,7 млн щеплень. Дві дози отримали 30 відсотків українців.

«Як тільки почнеться масова вакцинація бустера, це відіб'ється в додатку «Дія». Ми поки думаємо про те, як буде виглядати новий сертифікат. Я не думаю, що ми будемо плодити нові сутності, швидше за все, просто апгрейднемо поточний сертифікат» - розповів він.

Нагадаємо, в Україні офіційно дозволено робити третє щеплення від коронавірусу. Відповідний наказ підписав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 13 грудня. При цьому робити щеплення можна буде тільки певним категоріям осіб.

Нагадаємо, в Україні 40% дорослих громадян вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу і завершили вакцинацію. Це той показник, який визначила ВООЗ на 2021 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: