Україна скоро приєднається до всесвітньої мережі COVID-сертифікатів

Читать на русском
У МОЗ заявили про готовність України долучитися до глобальної мережі COVID-сертифікатів. Після цього подорожі стануть ще доступнішими.
фото МВС

У МОЗ заявили про готовність України долучитися до глобальної мережі COVID-сертифікатів. Після цього подорожі стануть ще доступнішими.

Про це заявила заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич на брифінгу у середу, 15 грудня. Трансляція велась у Facebook.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Після цього для вакцинованих українців стануть більш доступні та зручніші подорожі до країн світу.

«Незабаром із COVID-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі COVID-сертифікатів, яка здатна охопити всі країни світу», - повідомила Карчевич.

Учасники мережі визнаватимуть цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону, зазначили у МОЗ.

Це означає, що вакциновані українці можуть приїхати до іншої країни без ПЛР-тесту та самоізоляції. На сьогоднішній день такий доступ є у 52 країнах світу, уточнили у МОЗ.

Нагадаємо, в Україні регулярно виявляють підроблені сертифікати вакцинації.

У МОЗ розповідали, як отримати щеплення, якщо вже раніше було придбано фальшивий документ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: