У двох областях лікарів піймали на підробці COVID-сертифікатів

Читать на русском
СБУ викрила нові схеми з виготовлення та продажу підроблених COVID-сертифікатів. Їх налагодили у Львівській та Вінницькій областях.
ssu.gov.ua

Співробітники СБУ викрили нові мережі з виготовлення та продажу підроблених COVID-сертифікатів. Їх налагодили у Львівській та Вінницькій областях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 13 грудня.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

«На Львівщині фальсифікацією COVID-сертифікатів займалася ціла амбулаторія. Зловмисники систематично видавали документи про вакцинацію без фактичного щеплення. За попередньою інформацією, медпрацівники видавали до 20 фальшивок на день. При цьому працювали у такому режимі протягом шести місяців», - йдеться у повідомленні.

Схему налагодили лікарі однієї з медустанов Львівщини. Медики вносили недостовірні дані про щеплення до єдиної державної системи обліку eHealth. При цьому ін'єкції проти коронавірусу людям не робили.

«Клієнтів», які за документ платили від 2 до 3,5 тисячі гривень, шукали не лише лікарі, а й їхні родичі та знайомі.

Схожа схема мережа діяла у Вінницькій області. Її також організували лікарі. Протягом кількох місяців зловмисники робили щодня до п'яти фейкових сертифікатів за ціною від 3,5 тисячі до 7,5 тисячі гривень.

У ході обшуків було вилучено мобільні телефони на місці злочину; підроблені довідки про проходження вакцинації та COVID-сертифікати; чернові записи зі списком «вакцинованих».

Нагадаємо, за підробку COVID-сертифіката чоловіка засудили до ув'язнення.

У КМДА заявили, що приблизно 10% сертифікатів вакцинації у Києві можуть бути підробленими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: