У «Дії» зникла можливість генерувати сертифікати вакцинації: стало відомо, чому

Читать на русском
У Мінсоцполітики звинуватили в ситуації збій в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) і сказали, що всі сертифікати доведеться генерувати заново
Ілюстративне фотоdiia.gov.ua

Перший день бета-тестування програми «Є-Підтримка» (необхідної для виплати тисячі гривень вакцинованим українцям) в додатку «Дія» завершився масштабним технічним збоєм, в результаті якого українці взагалі втратили можливість генерувати через додаток електронні сертифікати вакцинації.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на коментар, який надало виданню Міністерство цифрової трансформації.

Так, з самого ранку 13 грудня користувачі почали скаржитися, що після ідентифікації особи та підтвердження згоди про передачу даних в додатку не з'являвся сертифікат про вакцинацію. Більш того, у другій половині дня з розділу послуг пункт про сертифікати пропав взагалі. У підсумку всі, хто захотів згенерувати документи в цей день, виявилися без сертифікатів.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Проєктний менеджер міністерства Катерина Чорногоренко розповіла, що винен у ситуації збій в електронній системі охорони здоров'я (ЕСЗО). Зараз в Мінцифри чекають, поки система знову запрацює. При цьому Чорногоренко повідомила, що після перезапуску програми доведеться заново генерувати сертифікати, але не уточнила - тільки тим, хто не зміг їх отримати, або і тим, у кого вони вже були згенеровані.

«Враховуючи, що сертифікати не зберігаються в «Дії», перезавантаження програми вимагає перезапуску сертифікатів. Це зроблено для безпеки ваших і всіх користувачів медичних даних» - пояснила вона.

Нагадаємо, програма видачі 1 тисячі грн вакцинованим триватиме до кінця 2022 року. Виплати будуть робити шість українських банків за допомогою сервісу «Е-підтримка».

З 13 грудня українці, які пройшли повний курс вакцинації, можуть подати заявку на виплату тисячі гривень за вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: