Нардеп Медведчук не задекларував нерухомість та автівки на 73 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку щорічної декларації члена українського парламенту від ОПЗЖ і знайшло там чимало порушень.
Віктор Медведчук

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук не задекларував низку нерухомості та автівок на загальну суму понад 73 млн грн, що є ознакою кримінального правопорушення.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Медведчук не вказав вартість земельної ділянки площею понад 6 гектарів та розміщеного на ній маєтку зі спорудами площею 2,9 тисяч квадратних метрів. За даними реєстру, вказана земля коштує 29,53 млн грн, а маєток – 16 млн грн.

Віктор МедведчукНародний депутат України

Також політик забув про земельну ділянку в окупованому Криму площею 911 кв. м, а саме в селі Оползневе під Ялтою вартістю 348 550 грн, право на користування якою має його дружина Оксана Марченко. Крім того, Медведчук не вказав у декларації і вартість наступних автівок: Mercedes-Benz Maybach S650 за 24 млн грн; Mercedes-Benz S500 4 Matic – за 1,8 млн грн; Toyota Land Cruiser 200 – за 1,1 млн грн і Renault Duster – 500 тисяч грн.

Окремо депутат не вказав і вартість шести автомобілів, які належать його дружині. Йдеться про Toyota Land Cruiser 200 вартістю 1,05 млн грн; Mercedes-Benz Vito – 1,08 млн грн; Mercedes-Benz Maybach S600 – 10,86 млн грн; Bentley Continental GT – 1,64 млн грн і BMW X5 – 3,58 млн грн. За підрахунком НАЗК, відомості у декларації Медведчука відрізняються від достовірних на суму майже 73,1 млн. грн.

«Матеріали про виявлені ознаки злочину (за ст. 366-2 Кримінального кодексу України – декларування недостовірної інформації) НАЗК направило до Офісу генерального прокурора для відповідного реагування», – повідомили в Нацагентстві.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що депутат Волинської облради не задекларував фірму дружини і дохід від продажу нерухомості. Також агентство скерувало до поліції висновок щодо депутата Миколаївської облради від «Слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: