Рятуються від Омікрону: у Німеччині вимагають посилити правила в'їзду

Читать на русском
Міністри охорони здоров'я федеральних земель Німеччини закликають посилити правила в'їзду в країну.
Фото з відкритих джерел

Міністри охорони здоров'я федеральних земель Німеччини закликають посилити правила в'їзду в країну.

Про це міністри заявили за підсумками наради, передає AFP.

Таким чином в Німеччині надіються запобігти поширенню нового штаму корона вірусу. Вони запропонували запровадити вимогу обов'язкового ПЛР-тесту для тих, хто в'їжджає з країн з високою часткою цієї мутації. При цьому тест має бути зроблений не раніше ніж за 48 годин до вильоту, а експрес-тести не повинні враховуватися.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Відомо, що посилення правил торкнеться тих, хто в’їжджає з Південно-Африканської Республіки і ще семи країн півдня Африки.

Нагадаємо, в Австрії посилили правила в’їзду в країну, щоб стримати поширення штаму «Омікрон». Тепер в'їзд можливий тільки для вакцинованих осіб та осіб, які мають сертифікат про лікування, за умови надання обома категоріями осіб додатково негативного ПЛР-тесту (зробленого максимум за 72 години).

Також повідомляли, українці, які планують подорож до Греції з 19 грудня до 10 січня повинні дотримуватися нових вимог щодо правил в’їзду до країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: