Розблокування мирного процесу щодо Донбасу: Україна представила 10 кроків

Читать на русском
Україна передала своїм партнерам комплексні ініціативи з 10 кроків, які розблокують мирний процес щодо Донбасу.
фото ОПУ

Україна передала своїм партнерам комплексні ініціативи з 10 кроків, які розблокують мирний процес щодо Донбасу.

Про це заявив голова ОПУ Андрій Єрмак на час сьогоднішньої зустрічі з послами на форумі «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», повідомляє пресслужба відомства.

Єрмак поінформував послів про перебіг переговорів щодо «Мінську» та «Нормандії». За його словами, останнім часом переговори досить складно просуваються, втім Україна продовжує шукати різні шляхи зсуву процесу. Наприклад, у рамках ТКГ українська сторона ініціювала повернення режиму припинення вогню, відкриття пунктів пропуску та обмін полоненими.

Компроміс чи мир з позиції сили: як змінювалася думка українців щодо розв'язання конфлікту на ДонбасіЗа роки війни на Донбасі менше українців згодні на мир за будь-яку ціну, але більше почали виступати за частковий компроміс.

«Також були підготовлені та передані партнерам комплексні ініціативи – 10 кроків, реалізація яких зможе розблокувати мирний процес», – пише пресслужба.

Як зазначив керівник ВП, США вирішили взяти участь у врегулюванні війни на сході України.

«При цьому це не загрожує існуванню нормандського формату. Це паралельний трек. Аналогічні питання ми обговорили сьогодні із Великобританією. Таку ж роль готова грати Туреччина», – наголосив Єрмак.

У врегулюванні також зацікавлена ​​Франція та керівництво ЄС.

«Ми сьогодні у дуже сильній позиції. А коли Росія подала якісь пропозиції щодо безпеки в Європі, то ми всім говоримо: яка може бути безпека в Європі без припинення війни у ​​центрі Європи?», - додав Єрмак.

Раніше глава держави Володимир Зеленський повідомив, що не очікує на встановлення миру на Донбасі до Різдва та новорічних свят.

Також нагадаємо, США поки що не мають наміру приєднуватися до Нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: