Ексдепутат місцевої ради не задекларував нерухомості на майже 2 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство провело автоматизований контроль декларації колишнього члена Вишгородської міської ради Київської області.
Вишгородська міська рада

Колишній депутат Вишгородської міської ради Київської області від фракції «Самопоміч» Юрій Дрьомін не вказав у декларації низку об'єктів нерухомості вартістю майже 2 млн грн.

Про це йдеться в акті Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом автоматизованого контролю щодо повноти декларації політика, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, ексдепутат Дрьомін не задекларував дві квартири в Вишгороді площами 44 і 69 квадратних метри і вартістю 647 900 грн і 677 304 грн відповідно. Так само політик не зазначив 1/10 частки об'єкта нежитлової нерухомості у Вишгороді вартістю 390 608 грн.

Також колишній член місцевої ради забув про половину квартири в Києві загальною площею 50,2 кв. м вартістю 103 786 грн. Не задекларував він і половину житловому будинку в селі Москаленки Київської області площею 82,8 кв. м вартістю 60 567 грн. Крім того, Дрьомін не зазначив у декларації причіп вартістю 14 100 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 894 265 грн, що становить розмір від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: