Начальник судової охорони Чернігівщини не задекларував вартість низки нерухомості – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство розпочало і завершило перевірку декларації керівника одного з територіальних управлінь ССО Чернігівщини.

Начальник територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області Олександр Рибак не задекларував вартість низки об'єктів нерухомості на майже 700 тисяч гривень, що є ознакою адміністративного правопорушення.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатам перевірки його декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, начальник теруправління ССО Чернігівщині Рибак не вказав вартість дев'яти земельних ділянок у селі Великий Зліїв Чернігівської області площею 20000 кв. м 30 тис. грн кожна. Також він не задекларував вартість нежилих приміщень площею 1581,4 кв. м у Чернігові. Однак у договорі купівлі-продажу вартість вказана у 364 434 грн.

Крім того, посадовець ССО не вказав вартість землі його дружини в Чернігові площею 1000 кв. м вартістю 10 790 грн. Рибак забув і про дохід дружини від продажу землі в 30 тис. грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 675 232 грн, що становить від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – вказують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: