Паливні оборудки в Міноборони: директора компанії заочно заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про заочне взяття під варту керівника приватної фірми.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у причетності до заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України.

Таке рішення 16 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою –задовольнити. Обрати обвинуваченому (Вадиму Майку – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до його затримання і доставки до місця кримінального провадження та розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу судом за участю обвинуваченого або зміну обраного запобіжного заходу на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Влітку цю справу призначили до розгляду.

Окремо детективи НАБУ і прокурори САП заочно здійснювали розслідування стосовно директора «Трейд Коммодіті» Майка, оскільки він переховується за кордоном. Нещодавно цю справу скерували до суду.

За версією сторони обвинувачення, вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: