Паливні схеми в Міноборони: фігуранта судитимуть заочно

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження стосовно фігуранта.
Вадим Майко

Вищий антикорупційний суд вирішив заочно судити директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка, якого обвинувачують у причетності до заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України.

Таке рішення 17 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП подав до суду клопотання про заочне засудження Майка, оскільки той переховується за кордоном і оголошений у розшук. Відомостями про точне місце перебування обвинуваченого на даний час сторона обвинувачення не володіє. Під час досудового розслідування ВАКС вже надавав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування.

Водночас захисник Майка заперечувала проти задоволення клопотання прокурора. Пояснила, що її клієнт не отримував жодних повідомлень про розгляд кримінального провадження відносно нього. Вважає, що повідомлення про підозру не вручене належним чином. Однак судді клопотання задовольнили.

«Клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження стосовно обвинуваченого (Вадима Майка – ред) у кримінальному провадженні – задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні стосовно (Вадима Майка – ред) за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Влітку цю справу призначили до розгляду.

Окремо детективи НАБУ і прокурори САП заочно здійснювали розслідування стосовно директора «Трейд Коммодіті» Майка, оскільки він переховується за кордоном. Нещодавно цю справу скерували до суду.

За версією сторони обвинувачення, вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: