Паливні схеми в Міноборони: суд не закрив справу щодо фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого керівника приватної фірми про закриття справи.
Вадим Майко

Вищий антикорупційний суд не закрив кримінальне провадження за обвинуваченням директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка у причетності до заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України.

Таке рішення 23 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Майка просила суд закрити кримінальне провадження. Наразі невідомо з яких підстав захисник подала це клопотання, бо в реєстрі оприлюднена коротка частина рішення.

«У задоволенні клопотання захисника Сторожук О.С. про закриття кримінального провадження за обвинуваченням (Вадима Майка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Влітку цю справу призначили до розгляду.

Окремо детективи НАБУ і прокурори САП заочно здійснювали розслідування стосовно директора «Трейд Коммодіті» Майка, оскільки він переховується за кордоном. Нещодавно цю справу скерували до суду.

За версією сторони обвинувачення, вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: