Стало відомо, чи зможуть пенсіонери у майбутньому отримати економічний паспорт

Читать на русском
В Україні планують в майбутньому розширити дію економічного паспорта. Хто ще зможе отримати документ.
фото СН Facebook

В Україні планують в майбутньому розширити дію економічного паспорту. Його можуть почати видавати не лише дітям з 2019 року народження, а й інших років, а також пенсіонерам.

Про це повідомив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в інтерв'ю виданню «Інтерфакс-Україна», опублікованому 20 грудня.

Економічний паспорт українця: що передбачає законопроєктЩо передбачає законопроєкт про економічний паспорт українця, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Звичайно, є за що цю ініціативу (про «економічний паспорт» – ред.) критикувати. Наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не всіх дітей. Але логіка наша проста: з якогось моменту треба починати, а відтак цю ініціативу розширювати як на інших дітей, так і на пенсіонерів», - сказав він.

Арахамія звернув увагу на те, що люди похилого віку, особливо старші за 70-80 років, взагалі не мають можливості додаткових заробітків. Саме тому «їм треба отримувати безумовний базовий дохід».

Крім того, нардеп вважає, що ідею з економічними паспортами ніхто не ризикне з часом скасувати.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 грудня вніс до Верховної ради законопроект про економічний паспорт українця.

Згідно з документом, повнолітні громадяни України, які народилися з 1 січня 2019 року, отримають понад 600 тисяч гривень кожен. Це стане можливим завдяки впровадженню «економічного паспорта» та створенню Фонду майбутніх поколінь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: