Арахамія не виключив, що до програми економічних паспортів додадуть доходи від оренди землі

Читать на русском
Арахамія сподівається, що таким чином держава зможе реінвестувати отримані гроші безпосередньо в українських громадян
Давид АрахаміяПраво на владу

До програми економічних паспортів для громадян України крім рентних плат можуть додати також доходи, одержувані від оренди державної землі.

Про це заявив глава фракції «Слуг народу» в парламенті Давид Арахамія в ефірі програми «Право на владу».

Економічний паспорт українця: що це таке та хто зможе отриматиЗаконопроект про економічний паспорт українця передбачає створення фонду, який рівномірно розподілятиме накопичені кошти від продажу корисних копалин, видобутих в Україні.

«Мені здається, що далі ми цю програму ми будемо розширювати та долучати всі інші речі, якими країна оперує. Наприклад, станом на зараз близько 900 тисяч - мільйон гектар державної землі, якими оперують різні державні установи. Є ідея створити державний банк землі, яка буде потім через Prоzorro здаватися в оренду. І всі надходження від оренди також йтимуть на накопичувальні рахунки дітей» - розповів він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 1 грудня під час звернення до парламенту заявив, що внесе в Раду законопроєкт про економічний паспорт.

Про те, як просувається справа з президентською обіцянкою «ввести економічний паспорт українця» - є окрема розгорнута аналітика на сайті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: