У Саакашвілі спостерігається втрата пам'яті через катування та насильство – Ясько

Читать на русском
У колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті через насильство і тортури, яких він зазнав у Глданській в'язниці.
З відкритих джерел

У колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті через насильство і тортури, яких він зазнав у Глданській в'язниці.

Про це заявила депутат Ліза Ясько після того, як відвідала політика у Горійському військовому шпиталі, пише Грузія Online.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

За її словами, з урахуванням цих симптомів не можна перевести Саакашвілі до Руставської в'язниці.

«Він дуже слабкий, і у цьому напрямі немає нічого нового. Можу вкотре сказати, що процес реабілітації має відбуватися на волі. Посттравматичний синдром, який має Міхеїл Саакашвілі, впливає як на фізичне, так і на ментальне здоров'я. У нього спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що спричинено тим насильством і катуваннями, які він зазнав у Глданській в'язниці», - заявила Ясько.

За її словами, чи буде Саакашвілі присутній на судовому процесі, запланованому на 22 грудня, здебільшого залежить від його стану здоров'я.

Нагадаємо, 1 жовтня Саакашвілі прибув до Грузії. Там його затримали. Після арешту він оголосив голодування та голодував 50 днів у в'язниці. Стан його здоров'я погіршився. Наприкінці листопада у Грузії розпочався суд у справі Саакашвілі. На суді він звернувся до українців.

Саакашвілі відмовлявся від лікування через те, що йому забороняли дивитися телевізор у палаті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: