Суд над Саакашвілі: під будівлею сталися зіткнення та затримання

Читать на русском

Ситуація біля будівлі Тбіліського міського суду, де розпочався процес над колишнім президентом Міхеїлом Саакашвілі, загострилася. Сталися сутички силовиків та активістів.
фото RFE

У Тбілісі сьогодні, 29 листопада, розпочався судовий процес над колишнім президентом Міхеїлом Саакашвілі. Ситуація біля суду з самого ранку напружена - під будівлею зібралися мітингувальники, почалися сутички, силовики застосували сльозогінний газ.

Співробітники спеціальної пенітенціарної служби міністерства юстиції Грузії доставили Саакашвілі до Тбіліського міського суду, пише «Ехо Кавказу».

Сьогодні справу про розгін мітингу в листопаді 2007 року та розгром офісу телекомпанії «Імеді» розглядатимуть уперше в його присутності. До цього Саакашвілі не брав участі у засіданнях навіть дистанційно, а його захисники заявляли про поганий стан здоров'я підопічного на фоні голодування.

З самого ранку територія біля суду повністю оточена поліцією. У дворі зібралися сотні прихильників Саакашвілі, але силовики не пускають їх до будівлі.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Як пише Mtavari.tv, протестувальники заблокували обидві сторони дороги біля міського суду Тбілісі. Також обмежено рух алеєю Агмашенебелі.

Виникли бійки. Поліція застосувала перцевий балончик проти протестувальників. Постраждали кілька людей – активістів та телеоператорів. Бригади швидкої допомоги перебувають на місці та надають першу допомогу постраждалим.

За інформацією TV Pirveli, поліція затримує протестувальників біля суду за звинуваченням у спротиві поліції. Серед затриманих, за даними ЗМІ, однодумець Саакашвілі, ексмер Тбілісі Гіґі Угулава.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня, проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня Саакашвілі оголосив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: