Зведення ООС: на Донбасі поранено бійця ЗСУ, окупанти вісім разів стріляли

Читать на русском
З боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

За добу 18 грудня російсько-окупаційні війська на Донбасі 8 разів порушували режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів поранення отримав український військовий.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС.

«В районі населеного пункту Широкине противник залучив безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17. В напрямку Південного російські найманці вели вогонь тричі, використовуючи міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю. В бік Водяного ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм», - йдеться у повідомленні.

Поблизу Троїцького гібридні війська обстрілювали позиції ЗСУ двічі, застосовуючи міномети калібру 82 мм та станкові протитанкові гранатомети.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Біля Новозванівки окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем.

Внаслідок дій гібридних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

«Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано», - додали у штабі.

Нагадаємо, що Росія змогла отримати для вивчення розбитий БПЛА Bayraktar.

Також, український бронетранспортер БТР-3ДА вийшов на державні випробування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: