Український бронетранспортер БТР-3ДА вийшов на державні випробування

Читать на русском
ЗСУ вже мають деяку кількість БТР-3ДА, але для прийняття його на озброєння офіційно доведеться пройти державні випробування
Бронетранспортер ЗСУ БТР-3ДАВідкрите джерело

Український бронетранспортер БТР-3ДА вийшов на державні випробування з метою встановити можливість прийняття бронемашини на озброєння української армії.

Про це розповів директор Державного підприємства «Київський бронетанковий завод» Володимир Синявський в інтерв'ю Армія Інформ.

Український БТР-3ДА - це розвиток знову ж українського бронетранспортера БТР-3Е. нова машина побудована з урахуванням експлуатації в умовах бойових дій проти Росії. БТР-3Е взяли на озброєння ЗСУ у 2015 році. З тих часів до нього накопичилося понад 700 зауважень і доопрацювань, які врахували в новій машині.

30 років Незалежності: як змінювалися видатки на оборонуЯк за роки незалежності України змінилися видатки на безпеку та оборону, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Новий БТР отримав змінену комплектацію, змінені системи (новий двигун, трансмісію, допоміжну енергетичну установку, модернізований бойовий модуль і т.д.). ЗСУ вже мають деяку кількість БТР-3ДА, але для прийняття його на озброєння офіційно доведеться пройти державні випробування - перевірку ходових, вогневих, маневрених та інших якостей.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський в ході урочистостей у Харкові на честь Дня Збройних Сил України заявив про передачу українським військам великої партії нової військової техніки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: