Майже половина населення Польщі підтримує вступ України до НАТО – ЗМІ

Читать на русском
44,6% опитаних поляків відповіли, що Україна повинна вступити в НАТО, навіть якщо Росія буде цим незадоволена. 18,7% громадян Польщі висловилися проти
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Майже половина жителів Польщі підтримує вступ України до лав Північноатлантичного альянсу.

Про це свідчить опитування компанії SW Research для одного з польських порталів, повідомляє Польське радіо.

Респондентів просили відповісти на одне питання: «На вашу думку Україна повинна в майбутньому стати членом НАТО, навіть якби це загострило відносини між Альянсом і Росією?». За підсумками обробки даних з'ясувалося, що 44,6% опитаних поляків відповіли, що Україна повинна вступити в НАТО, навіть якщо Росія буде цим незадоволена. 18,7% громадян Польщі висловилися проти, ще 36,7% вагалися з відповіддю.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Що стосується інших аспектів, 52% респондентів вважає прийняття України в НАТО виправданим рішенням. Також серед прихильників НАТО більше чоловіків, ніж жінок (49% і 41% відповідно).

Опитування проводилося 14-15 грудня серед поляків у віці 18 років і старше.

Нагадаємо, більшість польських громадян вважають, що у разі нападу Росії на Україну НАТО має надати військову підтримку саме Києву.

17 грудня МЗС РФ опублікував проєкти договору між Росією і США про гарантії безпеки, а також Угоду про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них Москва вимагає виключити приєднання України до Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: