Україна вимагає від Заходу ясності в питанні санкцій проти Росії

Читать на русском
Відсутність інформації про санкції з боку Вашингтона, Лондона і Брюсселя може продемонструвати Кремлю несерйозність західних країн
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Країни Заходу повинні чітко пояснити, які конкретно санкції та коли вони планують ввести проти Росії.

Про це 18 грудня сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю американському виданню Washington Post.

Міністр підкреслив, що відсутність інформації про санкції з боку Вашингтона, Лондона і Брюсселя може продемонструвати Кремлю несерйозність західних країн у питанні можливої відповіді на потенційне військове вторгнення Росії в Україну. Тому західні країни повинні чітко і ясно привселюдно дати відповідь на питання про те, які санкції будуть введені проти РФ.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо, 16 грудня у Європарламенті прийняли резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до введення суворих санкцій проти Росії в разі ескалації.

При цьому раніше американське видання Bloomberg повідомило, що в Європі вже не так критично налаштовані стосовно Росії. Головний страх європейців полягає в можливому відключенні РФ від платіжної системи SWIFT - це може завдати удару по тих ринках, де обертаються поставки з Росії, в тому числі світовому ринку енергоносіїв.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: